Sprog

DRKC 2023

 

Danish Rental Kart Championship er en fusion og nytænkning af Vandel Karting Cup og DRKC i dens tidligere afholdte udgaver, som endagsevent. Her dystes i en løbsserie, som strækker sig over 4 afdelinger og afvikler et uofficielt Danmarksmesterskab i udlejningsgokart. Hver afdeling er et dagsarrangement, som indledningsvis byder på mulighed for en kort træning, hvorefter der om formiddagen køres kvaliheats. Efter frokost afvikles semifinaler og finaler i flere rækker. Resultaterne fra kvaliheats afgør hvilken række man dyster i over middag. Efter afviklede finaler vi der blive præmieret med præmier i alle rækker (A, B, C og D). Det samlede mesterskab igennem sæsonen er inddelt i rækkerne Junior (U18), Damer, Herrer og Master (mænd og kvinder over 40 år). Udover de individuelle rækker er der også mulighed for at tilmelde sig et teammesterskab bestående af to kørere. Ved mesterskabets finale kåres vinderne af alle de individuelle rækker, samt teammesterskabet.

 

Danish Rental Kart Championship er muligheden for at dyrke karting og motorsport på et seriøst plan, uden at skulle kæmpe med dyre investeringer i egen gokart, trailer, eget værktøj og udstyr. Vi sørger for at vores gokarts altid er toptrimmede, til at hjælpe dig mod vejen til det samlede mesterskab, eller blot drømmen om at deltage i en rigtig løbsserie.

 

Livestream på Youtube ved hver afdeling, med dansk kommentator, gør det muligt for pårørende og fans at følge kørerne i mesterskabet. Derudover giver det kørerne mulighed for at gense begivenhederne efter hver afdeling.

 

Mesterskabet køres over 4 afdelinger på datoerne

 

Søndag d. 14/5 2023
Søndag d. 18/6 2023
Søndag d. 20/8 2023
Søndag d. 24/9 2023

 

Senest mødetid på datoerne er kl. 10.00 (mulighed for træning fra 09.00). Programmet for hver afdeling kan ses i informationsdokumentet.

Der køres både en individuel konkurrence, samt et holdmesterskab. Hver kører samler på dagen point sammen til dagens resultat, samt til det individuelle mesterskab over hele serien. Et hold består af to personer, som får deres individuelle placeringer lagt sammen, til dagens holdkonkurrence, samt til det samlede holdmesterskab.

Der vil for sæsonen blive udregnet et juniormesterskab for u/18 kørere. Deltagere under 16 år skal være medlemmer i Vandel Junior Karting Klub for at kunne tælle. Er man medlem i Vandel Junior Karting Klub kan man deltage fra det år man fylder 12 år.

Der vil ligeledes være præmiering i damerække, både i de enkelte afdelinger, samt i det endelige mesterskab.

Man kan sagtens deltage i enkelte afdelinger uden at have kørt med i dem alle og man kan deltage i løbet som enkeltperson eller som hold.

Der køres altid med vægtudligning i serien, således at alle kørere vejes op til at veje min. 90 kg.

 

Ved hver afdeling køres i A-, B-, C- og D-rækker for finaler, som deltagerne kvalificerer sig til via formiddagens kvali heats og eftermiddagens semifinaler.

 

Der præmieres med pokaler til top 3 i både A-, B-, C- og D-rækken ved hver afdeling.

Ved mesterskabets GRAND FINAL og sidste afdeling, præmieres vinderne af de samlede individuelle mesterskaber, samt holdmesterskabet.

 

Stand in

 

Der kan til holdmesterskabet vælges en ‘stand in’ ved fravær af en kører, der skal dog altid være min. én fra det originale hold. Der kan kun anvendes stand in én gang for hver kører på holdet i sæsonen (dvs. 2 gange pr. hold).

 

Der kan ikke vælges ‘stand in’ til det individuelle mesterskab.

 

Deltagelse og pris

 

Inkl. i deltagerbetaling per afdeling er

 

Heldags arrangement med nedenstående program for alle deltagere

 

  • 3 x 8 min. indledende kvali heats med 2 omg. super pole kvalifikation, som afgør startrækkefølge.
  • 12 min. semifinale med 2 omg. super pole kvalifikation
  • 20 min. finale heat

 

Pris per afdeling er 975 kr.

 

Meld tidligt til og spar 10% ved køb af alle 4 afdelinger senest d. 1. marts 2023. Rabatten fratrækkes automatisk, når alle 4 afdelinger ligges i kurven fra eventkalenderen.

 

Der vil indledningsvis ved hver afdeling være mulighed for at tilkøbe en kort træning.

 

Vigtige informationsdokumenter

 

Generel information om serien

Reglement for serien

 

Afvikling og pointsystemet

 

Indledningsvis inddeles alle kørere i grupper, som kører kvali heats mod hinanden.

Den samlede stilling efter kvali heats afgør hvilke semifinaler man stiller til start i.

Efter hver afdeling gives point til mesterskabet efter nedenstående system. For holdmesterskabet ligges de to køreres point sammen for holdet.

Pointene fra den enkelte køres semifinale og finale ligges sammen for dagens resultat og tages med videre til mesterskabet.

 

Præmier

 

Udover pokaler til hver afdeling i alle rækker, samt pokaler og præmier i forbindelse med det endelige mesterskab, byder 2023 sæsonen på muligheden for at kvalificere sig til verdensmesterskabet i udlejningsgokart 2024 (kartworldchampionship.com). Det er endnu ikke afgjort hvor dette skal holdes.

* I tilfælde af at leverandøren heraf ikke længere tilbyder denne mulighed, findes en anden og tilsvarende præmie

** For at vinde billetter til VM må man ikke gave gyldig gokart eller banesportlicens, her vil præmien gå til den næste amatørkører i mesterskabet. Dog kan øvrige pokaler og præmier vindes af alle.

 

 

 

Gå aldrig glip af et event

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær sikker på du er up-to-date på events og nyheder hos Vandel Gokart!

Nyhedsbrev