Sprog

Vandel Karting Cup 2022

Vandel Karting Cup er muligheden for at prøve motorsport på et seriøst plan, uden at skulle kæmpe med dyre investeringer i egen gokart, trailer, eget værktøj og udstyr. Vi sørger for at vores gokarts altid er toptrimmede, til at hjælpe dig mod vejen til det samlede mesterskab, eller blot drømmen om at deltage i en rigtig løbsserie.

Stillingen i mesterskabet 2022

Vandel Karting Cup 2021 en løbsserie over 6 afdelinger.

 

Søndag d. 1/5 kl. 10.00 (mødetidspunkt senest 09.30)

Søndag d. 29/5 kl. 10.00 (mødetidspunkt senest 09.30)

Søndag d. 26/6 kl. 10.00 (mødetidspunkt senest 09.30)

Søndag d. 21/8 kl. 10.00 (mødetidspunkt senest 09.30)

Søndag d. 25/9 kl. 10.00 (mødetidspunkt senest 09.30)

Søndag d. 16/10 kl. 10.00 (mødetidspunkt senest 09.30)

 

Der køres både en individuel konkurrence, samt et holdmesterskab. Hver kører samler på dagen point sammen til dagens resultat, samt til det individuelle mesterskab over hele serien. Et hold består af to personer, som får deres individuelle placeringer lagt sammen, til dagens holdkonkurrence, samt til det samlede holdmesterskab.

Der vil for sæsonen blive udregnet et juniormesterskab for u/18 kørere. Deltagere under 16 år skal være medlemmer i Vandel Junior Karting Klub for at kunne tælle. Er man medlem i Vandel Junior Karting Klub kan man deltage fra det år man fylder 12 år.

Der vil ligeledes være præmiering i damerække, både i de enkelte afdelinger, samt i det endelige mesterskab.

Man kan sagtens deltage i enkelte afdelinger uden at have kørt med i dem alle og man kan deltage i løbet som enkeltperson eller som hold.

Der køres altid med vægtudligning i serien, således at alle kørere vejes op til at veje min. 90 kg.

 

Ved hver afdeling køres i A-, B-, og C-rækker, som deltagerne kvalificerer sig til via nedenstående kvalifikationsrunde.

 

Kvalifikation

Først skal alle 68 kørere ud i en Q1, som er en 8 minutters kvalifikation, her få alle noteret en hurtigste tid og inddelt fra 1 – 68. Herfra går 1 – 17 direkte i A-rækken, 18 – 34 går direkte i B-rækken, 35 – 52 direkte i C – rækken og 53 – 68 skal dyste i D-rækken.

 

Finaler

Efter kvalifikationsrunden afvikles finalerne, med D-rækken først, i deres sprint finale på 8 minutter. Herefter er det C-rækkens sprint finale, så B-rækkens sprint finale og A-rækkens sprint finale. Til sidst køres 14 minutters master finale for D, C, B og A-rækken.

 

Nyhed 2022! – Omvendt startrækkefølge i sprint finaler. Startrækkefølgen til sprint finalerne vil være efter resultatet af kvalifikation, men med omvendt top 8. Dvs. at P1 fra kvalifikationen vil starte fra P8 til sprintfinalen. I main finalerne starter man efter resultatet af kvalifikationen. Dvs. at P1 fra kvalifikationen starter P1 i main finalen. Der gives point til sprint finalerne efter skalaen 25 – 22 – 20 – 18 – 16 – 15 – 14 – 13 – 12 – 11 – 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5. Der gives dobbelt point til main finalerne, efter samme skala.

 

Der præmieres med pokaler til top 3 i både A-, B- og C-rækken, samt i junior og damerækken, ved hver afdeling.

Ved mesterskabets GRAND FINAL og sidste afdeling, præmieres vinderne af de samlede individuelle mesterskaber, samt holdmesterskabet.

 

Stand in

Der kan til holdmesterskabet vælges en ‘stand in’ ved fravær af en kører, der skal dog altid være min. én fra det originale hold. Der kan kun anvendes stand in én gang for hver kører på holdet i sæsonen (dvs. 2 gange pr. hold).

 

Der kan ikke vælges ‘stand in’ til det individuelle mesterskab. Ved udregning af det endelige individuelle mesterskab fratrækkes den afdeling hvor man har scoret færrest point.

 

Deltagelse og pris

Prisen per afdeling er 435 kr. Der skal købes billet online via eventkalender på vandelgokart.dk, og 68 pladser sælges forud hver afdeling efter først til mølle.

Har man ikke tidligere kørt hos Vandel Gokart, udfyldes en kørerregistrering i forbindelse med køb af billet, mere info om dette kan ses ved billetsiden.

Besøg Vandel Karting Cups youtube kanal for at se masser af video fra serien.

 

Pointsystem til mesterskabet

Efter hver afdeling gives point til mesterskabet efter nedenstående system. For holdmesterskabet ligges de to køreres point sammen for holdet.

 

Præmier

Udover pokaler til hver afdeling i alle rækker, samt pokaler og præmier i forbindelse med det endelige mesterskab, byder 2022 sæsonen på muligheden for at kvalificere sig til verdensmesterskabet i udlejningsgokart 2023 (kartworldchampionship.com). Det er endnu ikke afgjort hvor dette skal holdes.

* I tilfælde af at leverandøren heraf ikke længere tilbyder denne mulighed, findes en anden og tilsvarende præmie

** For at vinde billetter til VM må man ikke gave gyldig gokart eller banesportlicens, her vil præmien gå til den næste amatørkører i mesterskabet. Dog kan øvrige pokaler og præmier vindes af alle.

 

Gå aldrig glip af et event

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær sikker på du er up-to-date på events og nyheder hos Vandel Gokart!

Nyhedsbrev